Lyssna på alla våra poddar

PODCAST

Långtråkigt under julhelgen?

Lyssna igen dig på våra podcasts.

FALLET – EN GRÄVPODD

Den 1 oktober 1986 döms 15-årige Samir till sluten psykiatrisk vård.

Enligt tingsrätten har han dödat sin styvmamma  genom att hugga henne flera gånger med en kniv i bröstkorgen. Ett år senare drar Samir tillbaka sitt erkännande och hävdar att pappan är det verklige gärningsmannen. Han säger att han tog på sig skulden för att hans pappa inte skulle hamna i fängelse.

Under cirka tio avsnitt kommer vi granska det 29 år gamla mordfallet och ställa oss frågan – vad var det egentligen som hände morgonen den 21 maj 1986?

Aftonbladets Anders Johansson har jobbat som rättsreporter på Aftonbladet i snart 20 år. Han har rapporterat om hundratals mord. Men inget liknar det här.

Hela granskningen slutade i resning för Samir – här kan du lyssna på hela historien från början.

LILLA DREVET

Lilla drevet är ett roligt radioprogram om nyheter och politik från Aftonbladet Kultur. Med Ola Söderholm, Nanna Johansson och Liv Strömquist.

Senaste avsnittet: Lagstiftarpanik! Sveriges mest ansvarsfulla podcast kollar juridiken.

FLUMSKOLAN

I Flumskolan studerar vi böckerna som lär dig något om världen utanför klassrummet. Ett samarbete med satirtidskriften Galago och Aftonbladet Kultur som spelas in live på Kägelbanan i Stockholm. Studierektor: Johannes Klenell.

Senaste avsnittet: Cool i Albanien. Om Alf Svensson, som är cool i Albanien, och att Palme kan ha varit ett as. I panelen: komikern Elinor Svensson, skribenten Judith Kiros, punkaren Christoffer Röstlund Jonsson samt riksdagsledamoten Ali Esbati.

NYHETSPODDEN – Om stora nyhetshändelser

Lisa Holm, 17, stänger kafeet där hon jobbar vid 18.00 tillsammans med tre kollegor. Lisa blir kvar sist. Hon sms:ar sin pappa vid 18.23 och säger att hon strax ska sätta sig på mopeden och åka den cirka 50 minuter långa vägen hem till Skövde. Men hon kommer aldrig hem.

ÅSIKTSKORRIDOREN

Åsiktskorridoren är Aftonbladet ledarredaktions podcast med uppdrag att vidga vyerna och sätta vårt ljus på politik och samhälle.

Senaste avsnittet: ”Varför gick det så dåligt för alla utom SD?” – ledarpodden sjunger ut skitåret 2015.

ARTIKELN HANDLAR OM