En podcast om utrikesjournalistik, med Aftonbladets Jenny Ågren och Nivette Dawod.

Lyssna
 • Aftonbladet Krim

  En kriminaljournalistisk djupdykning i aktuella brott blandas med återbesök i gamla fall. Reporter: Anders Johansson. Producent: Marcus Ulvsand.

  iTunes
 • Aftonbladet Utrikes

  En podcast om utrikesjournalistik, med Aftonbladets Jenny Ågren och Nivette Dawod.

 • Stormens utveckling

  En samtidskommenterande podcast med Ola Söderholm. Återkommande gäster är Liv Strömquist och Jonatan Unge.

Senaste avsnitt

 • Avsnitt 324 – Bästa och sämsta coacherna

  NHL-podden med Bjurman och Ekeliw
  I den här veckans avsnitt blir det lite extra fokus på coacher, där Per Bjurman och Jonathan Ekeliw listar sina favoriter och... ja, icke-favoriter bland NHL-tränarna. Dessutom snack om milstolparna för Patrick Marleau och Nicklas Bäckström, Dallas formtopp och lyckade deadline-värvningar.
 • Oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj, som nu befinner sig på sjukhus, har hungerstrejkat sedan den 31 mars – och har hela tiden hävdat att han inte får den vård han behöver i fängelset. Hans egen läkare säger läget är kritiskt och att risken för både njursvikt och hjärtstillestånd är stor. Navalnyj förgiftades förra året med nervgiftet Novitjok, vårdades i Tyskland men återvände sedan till Ryssland. Där greps han på flygplatsen och dömdes till fängelse. Kritiken mot president Putin har varit stenhård, både i Ryssland och internationellt. Men påverkar omvärldens högljudda protester och förväntade sanktioner Navalnyjs öde? Vad skulle det innebära för Putin och Ryssland om Navalnyj blir sämre – eller till och med dör? Och hur påverkas Navalnyjs politiska rörelse av tumultet kring hans hälsa? Det talar vi om i Aftonbladet Daily. Gäst: Wolfgang Hansson, utrikespolitisk kommentator på Aftonbladet. Programledare: Olivia Svenson.
 • Domen i George Floyd-fallet är historisk i USA. Polismannen Derek Chauvin dömdes för att ha dödat Floyd under ett ingripande 2021. Samtidigt som rättegången pågick i Minneapolis, så sköts ytterligare en svart man till döds av en vit polis i samma stad. Demonstrationer och protesterna blev våldsamma. Nu har domen fallit och Chauvin döms för att ha vållat George Floyds död. Vad innebär domen för landet USA? Betyder det att polisen måste reformeras? Med: Jenny Ågren och Nivette Dawod.
 • Borde inte vi alla göra mer för att bidra till en hållbar värld? Eller vilar inte bördan över ett hållbart liv redan alldeles för tungt på individen? Det pratar Erika Kits Gölevik och Martin de la Foi om i Revolutionskvarten.
 • Vansinnesprojektet European Super League levde i ca 48 timmar innan dess fundament knäcktes under de massiva protesterna. Vad betyder det här för fortsättningen och ägarna som läg bakom initiativet? Vilka broar har bränts och finns det plötsligt en ny väg framåt?

Alla Aftonbladets podcasts

A-A

 • #Fallet
  acast

OM AFTONBLADET

Tipsa oss: SMS 71 000. Mejl: tipsa@aftonbladet.se
Tjänstgörande redaktörer: Emma Lindström och Elliot Morseth Edvinsson
Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
Redaktionschefer: Karin Schmidt, Lotta Folcker
Support: Kontakta kundtjänst
AnvändarvillkorPersonuppgiftspolicyCookiepolicyRapportera fel Nyhetsbrev

OM AFTONBLADET