Surfa snabbt – för 149 kronor

Nu är det priskrig på bredband

TEKNIK

Bredbandspriserna sänks till rekordlåga nivåer.

Snabbaste bredbandet kostar nu 149 kronor i månaden.

-Vi gör ingen hemlighet av att vi vill locka över kunder, säger Christer Isacsson på TDC.

En månad efter den senaste stora prissänkningen på bredband via telenätet kommer nästa prisbomb. Danska TDC sänker priset på det snabbaste bredbandet 28 megabit per sekund till 149 kronor i månaden.

Några krav på bindningstid har man inte och heller inte på så kal-lat förval för vanlig telefoni.

-Nej, vi vill ha så raka avtal som möjligt så att kunderna kan se vad det är de köper, säger Christer Isacsson, chef för privatmarknaden på TDC.

Den enda kvarvarande haken i TDC:s erbjudande är att kunden har en uppsägningstid på tre månader.

Skiljer tusenlappar

Skillnaden mellan Telia som har det högsta priset och TDC som har det lägsta blir nu 270 kronor i månaden eller 3240 kronor om året.

I slutet av januari slöt de större internetleverantörerna ett avtal som ska underlätta flytt av bredbandsabonnemang utan risk för avbrott. Det är bara Tele2 bland de stora som hittills valt att stå utanför den överenskommelsen.

-Sedan det trädde i kraft har vi inte haft några problem vare sig med kunder som vill flytta till oss eller kunder som vill flytta från oss, säger Christer Isacsson.

Gäller i sex månader

TDC:s superlåga pris gäller till en början i sex månader. Vilket pris blir därefter vill inte Christer Isacsson säga i dag.

-Men vi sätter ju en stor press på oss själva. Om inte kunderna tycker våra priser och tjänster är bra är de ju fria att välja en annan leverantör, säger Christer Isacsson.

Peter Pettersson