Ny blu-ray spelare från Panasonic

– klarar 7.1-ljud

Foto: Prylportalen.se
TEKNIK

Panasonic kommer under våren att släppa sin andra blu-ray-spelare kallad DMP-BD10A. En ny produkt som ska klara 7.1-ljud.

Panasonics håller idag stor pressträff i Milano och presenterar där en mängd nyheter. Först ut är en ny blu-ray spelare, DMP-BD10A. Det här är en blu-ray-spelare med ny design och framför allt klarar den 7.1 ljud och Dolby True-HD. Mycket spännande är att spelaren är utrustad med nya HMDI-standarden 1.3 vilket bland annat resulterar i större färgrymd. I övrigt innehåller den uppdaterade mjukvaror som ska göra den bättre än sin föregångare.

Kostar 10 000 kronor

Enligt uppgift kommer DMP-BD10A att kosta lite drygt 10 000 kronor och landa i butikerna under april månad. En uppdatering till Panasonics gamla spelare BD-10 kommer vid ungefär samma tid och består av en fil som kan laddas ner via nätet. För att kunna uppgradera spelaren krävs dock en brännare som kan lägga ner filen på en skrivbar skiva som sedan matas in i spelaren. Uppgraderingen innebär bland annat att även BD-10 får stöd för 7.1-ljud.

Andreas Libert Prylportalen.se

ARTIKELN HANDLAR OM