Inbyggd hd-dvd till Xbox 360?

Inför CES-mässan

TEKNIK

På söndag inleds CES-mässan i Las Vegas. Under mässans gång kommer massor av intressanta nyheter att visas upp.

På söndag startar CES-mässan i Las Vegas och där kommer massor av nyheter att visas upp. Om Bill Gates kommer att överraska oss alla och visa upp en Xbox 360 med inbyggd hd-dvdläsare är det inte alltför många som vet, men för tillfället så cirkulerar det en hel del sådana rykten.

När Microsoft-mogulen äntrar scenen på CES-mässan för sista gången så kan vi nog räkna med att en och annan överraskning presenteras av den gode herr Gates. Om det är så att det blir en integrerad hd-dvdläsare till 360:n får vi vänta och se men det kan vara precis det som formatet behöver för att kunna mäta sig med sin motståndare.

Microsoft bör nog tydligt visa att satsningen på hd-dvd är på allvar. Det finns även rykten om en framtida Microsoft/Toshiba produkt med hd-dvdläsare, hårddiskinspelare och Xbox. Detta är dock endast rykten, men som sagt om en vecka vet vi.

Huvudkonkurrenten Sony lanserade under december månad en intressant kampanj i Australien. Vid köp av en Bravia-tv så ingick en Playstation 3 konsol. Undrar om och när vi får se sådana erbjudanden i Sverige?

Läs fler nyheter från Prylportalen

Andreas Rauch, Prylportalen