Trådlösa högtalare till mobilen

TEKNIK

Det är inte bara mängder med nya tv-modeller som Samsung levererar på Ces mässan.

Även guldkorn som en mobil stereoblåtandshögtalare och en liten dvd-uppskalningsspelare ingår i det nya digra sortimentet.

Det här är en mobil stereoblåtandshögtalare med många bra funktioner. Den har förutom musikfunktion möjlighet att besvara mobilsamtal handsfree tack vare en inbyggd mikrofon och kan dessutom fungera som en trådlös telefonkonferensanläggning.

Styr musiken via högtalaren

Från högtalaren, som har Samsungs ljudförstärkarsystem, kan du också styra musiken från din mobil: starta, stoppa och förflytta dig mellan låtarna. Högtalaren fungerar 10 meter från synkad enhet. Ett utfällbart högtalarsystem följer med vid köpet. Priset är cirka 1 200 kronor och den släpps i Norden i januari 2008.

Dvd med bättre bild

En annan nyhet är den stilrena dvd-uppskalningsspelaren Fakta BS300. Vanliga dvd-skivor kan på ett enkelt sätt skalas upp ända till 1080p och därigenom ge en bättre bildkvalitet, oavsett vilken tv du har - 720p, 1080i eller 1080p. Finns i svart och vitt men priset är dock ännu okänt. Leverans till Norden under andra kvartalet 2008.

Men man kan tyvärr inte göra vin av vatten så vänta er inte att det ska bli full-hd kvalitet eller ens hd-kvalitet. Men bättre bild blir det i alla fall; man skulle i runda slängar kunna säga att bildens kvalitet hamnar någonstans mitt emellan en dvd-standard och en högupplöst film.

FAKTA

Samsung BS300

Susanne Scheibe, Prylportalen