Bioljud till datorn

Högtalarna i Logitech Z Cinema är på 180 watt och har tre förstärkare. Systemet ansluts till datorn via usb.
TEKNIK

Logitech fortsätter att spruta ut nyheter på Ces-mässan i Las Vegas.

Vad sägs om surroundljud utan bakre högtalare och ett musiksystem med fjärrkontroll som styr musiken hemma, fast datorn är avstängd?

Den schweiziska datortillbehörstillverkaren Logitech levererar nyheter på löpande band och man satsar på enkelhet och maximal ljudupplevelse från datorn. Tre nyheter som presenteras i dag fokuserar på ljud och bild samt på bekvämligheten.

Z Cinema högtalarsystem

Först ut är högtalarsystemetsystemet Z Cinema som förvandlar ditt pc-ljud till, enligt Logitech själva, ett mäktigt bioljud med hög precision utan bakre högtalare. Fördelen med detta är naturligtvis att du inte behöver ha hela rummet fullt med högtalare, men ändå få ett schysst ljud.

Högtalarna är på 180 watt och har tre förstärkare och en digital övergångsutjämnare. Systemet ansluts till datorn via usb, ett hörlursuttag och en 3,5 mm ingång finns också för exempelvis mp3. Som tillbehör medföljer en fjärrkontroll med en mängd funktioner som styr exempelvis internetradio och spellistor via Windows Media Center.

Högtalarsystemet finns tillgängligt i januari och kommer att kosta runt 3 000 kronor.

Musiksystemet Squeezebox Duet

Squeezebox Duet ger möjlighet till att spela upp och manövrera din digitala musik från datorn, överallt hemma från dina redan befintliga högtalare. Du styr allt via en fjärrkontroll med en 6 cm lcd-skärm, scrollhjul och lättmanövrerade knappar. Fungerar trots att datorn inte är på.

En mottagare med trådlös teknologi (801.11g) gör arrangemanget sladdlöst och lättåtkomligt. Går att köpa som extra tillbehör om du vill kunna lyssna på musik i olika rum eller kanske spela samma musik genom hela hemmet. Även om du har fler mottagare styrs dessa med en gemensam fjärr.

Squeezebox kommer att finnas tillgängligt i Sverige i januari, något pris är inte fastställt men rekommenderat europapris är knappt 4 000 kr (400 euro).

Tangentbord diNovo Mini

Tangentbordet diNovo Mini navigerar bland datorns innehåll trådlöst och fungerar även som en fjärrkontroll för mediacenter med en mängd funktioner. Om du ansluter din dator till platt-tv:n kan du navigera bland innehållet i pc:n på avstånd, kanske från soffan i bekväm horisontal ställning, tack vare bluetooth med upp till 10 meters räckvidd.

Tangentbordet är bakupplyst med grön och oreange färg, beroende vilken funktion du väljer att använda; styrplatteläget för att peka, scrolla eller klicka har oreange bakgrund och när det lyser grönt fungerar tangentbordet som en fjärrkontroll till ditt mediacenter.

Finns ute i slutet av januari till ett cirkapris runt 1 500 kronor.

Susanne Scheibe, Prylportalen

ARTIKELN HANDLAR OM