Så får du billigare mobil, telefon och bredband

Ring tre samtal – spara 8115 kronor

TEKNIK

Börja året med att spara pengar.

Tre samtal kan spara över 8 000 kronor.

Foto: Foto: THOMAS JOHANSSON
vill vara mobil Jessica Ölmesten, 23, från Borås har beställt mobilt bredband. ”Jag har precis köpt en lägenhet och funderade på vilken slags internet jag skulle ha. Eftersom jag jobbar som konsult och ibland bor på hotell i någon vecka kände jag att mobilt bredband passade mig bra.”

Tunt i plånboken efter julhelgen, nyårsfirandet och mellandagsrean?

Då är det kanske dags att se över kostnader du kan påverka.

Genom att bli en aktiv konsument som håller reda på vad olika tjänster kostar har du stora möjligheter till besparingar.

Stora prisskillnader

Tre stora utgiftsposter för de flesta är mobilen, den fasta telefonen och bredbandet. Där är också prisskillnaderna mellan de olika leverantörerna stora.

Flera leverantörer inom både telefoni och bredband lockar med kombinationserbjudanden. Genom att samla mobil- och fast telefoni och bredband hos en leverantör ska du kunna spara. Det stämmer i en del fall, men långt ifrån alltid.

Ett enkelt sätt att få reda på de olika leverantörernas priser är Telepriskollen. Det är en tjänst som drivs av Post & telestyrelsen och Konsumentverket gemensamt.

Bara månadskostnad

Den har nyligen lanserats i en förbättrad version där man enkelt kan mata in sina egna värden för att se vilken leverantör som är den billigaste. Men kom ihåg att Telepriskollens tabeller bara visar månadskostnaden. Eventuella start- och installationsavgifter tillkommer.

I Aftonbladets jämförelser är de medtagna så att man kan se exakt vad första året kommer att kosta.