En hemmabio för nästa generation

Test av allt-i-ett-lösning

TEKNIK

Sugen på nästa generations filmformat men osäker på hur du ska göra?

Samsungs allt-i-ett lösning erbjuder en enkel väg till högupplösta upplevelser, till ganska rimlig peng, men kan visa sig något oflexibel för den som vill bygga ut i framtiden.

Med hd-dvd död och begraven verkar fältet fritt för blu-ray att ta över marknaden för högupplöst film. Men som vi har rapporterat om tidigare går det fortsatt relativt trögt för formatet vilket kan bero på att konsumenterna helt enkelt inte ser behovet av att byta upp sig från dvd. Trots allt finns det idag en mängd prisvärda dvd-spelare som skalar upp lågupplöst film till hd-format vilket kan se riktigt bra ut på en normalstor tv.

Den som trots detta känner att det är dags att byta format, men inte är intresserad av att sätta ihop ett gäng lösa delar, kanske bör slänga ett öga på ett komplett system inklusive bd-spelare, receiver och högtalarpaket. Denna typ av paket finns i otaliga varianter med dvd-spelare men har alldeles nyligen även börjat paketeras med blu-ray-uppspelning.

Förutom Samsung HT-BD2 är det i dagsläget bara Sony som har ett jämförbart system med sin BD2RSF för omkring 8 000 kronor men då ska man tänka på att det bara är ett 5.1-system. Samsung HT-BD2 kommer med ytterligare 2 högtalare för en total surroundupplevelse.

Andreas Liebert, Prylportalen.se