Ta en fin bild – tävla för Sverige i panorama-EM

Charlotte Perrelli: Visa hur vackert det är här

TEKNIK

Gör som Charlotte Perrelli – visa upp Sverige för hela Europa.

Allt du behöver göra är att ta Sveriges bästa panoramabild.

Charlotte Perrelli.

– Sveriges bästa panoramabild är ett bra tillfälle för resten av landet att ge en bra bild av Sverige och visa Europa hur mycket vackert som finns här, säger Charlotte Perrelli som representerar Sverige i Eurovision Song Contest om ett par veckor.

Stor utmaning

Vi tar allt fler bilder. Men enligt en undersökning från MSN är det inte bara för fotograferingen intresset ökar. Även bildredigering och mer avancerade bilder lockar fler och fler. En av de största utmaningarna inom foto är att ta panoramabilder.

– Panoramafotografering är svårt, men idag finns enkla verktyg att tillgå som gör att även amatörfotografen kan ta den här typen av prestigefyllda bilder, säger Magnus Fröderberg, chefredaktör för tidningen Kamera & Bild och Fotoguiden.se.

Fotografer i juryn

Tillsammans med Fotoguiden.se arrangerar MSN den europeisk fototävlingen Photo of Europe med kvaltävlingar i varje land. Uppdraget är att ta Sveriges bästa panoramabild.

Segraren i den svenska deltävlingen vinner en fotoskrivare och har också chansen till ännu finare priser när Europas bästa panoramabilder gör upp.

Bilderna kommer att bedömas utifrån kreativitet, framställning, innehåll och originalitet. Juryn består av betydande fotografer från England och Sverige.

Läs mer här!

Elin Parmhed, Kamera & Bild