Se fotbollsfesten – var du än är

Snart dags för avspark – se till att du inte missar tv-matcherna

Foto: EIVIND VOGEL-RÖDIN
Svenskt juble efter sista kvalmatchen i höstas. Den 7 juni börjar EM-slutspelet i fotboll, där Sverige möter Grekland, Spanien och Ryssland i gruppspelet.
TEKNIK

Sportsommaren närmar sig med stormsteg.

Om en månad börjar fotbolls-EM, i augusti följer OS i Kina.

Aftonbladet.se tipsar om hur du ser allt, var du än är.

Lördagen den 7 juni är det dags. Då startar fotbolls-EM. Klockan 18.00 är det kick-off på Sankt Jakobs Park i Basel mellan det ena värdlandet Schweiz och Tjeckien. Sedan är det fotboll näst intill varje dag fram till finalen på Ernst Happel stadium i Wien söndagen den 29 juni. Sverige spelar sina gruppspelsmatcher den 10, 14 och 18 juni.

Sändningsrätten för fotbolls-EM 2008 har köpts av TV4 som sänder 27 av 31 matcher i vanliga TV4. Fyra matcher kommer att gå i TV4 Sport på grund av kollisioner när några matcher i grundspelet spelas samtidigt. Exakt vilka det blir kommer att avgöras senare.

Kommer i Boxer

I TV4 Sport kommer man också att sända eftersnack, reportage, följa träningar och annat. Tidigare har TV4 Sport inte kunnat ses i det digitala marknätet men från den 11 maj ingår kanalen i Boxers utbud.

Även om juli kanske fortfarande är den största semestermånaden så är det många som inte är hemma under hela juni. Sommarstugan, husvagnen och båten drar. För att kunna se fotbollen finns det olika lösningar för att komma åt att se på tv även när du inte är hemma.

Läs guiden och välj det alternativ som passar dig bäst.