10 tips för semestern

Prylarna som garanterat förgyller sommaren

TEKNIK

Oumbärligt – eller bara galet?

Prylportalen har sökt med ljus och lykta på internet för att hitta de allra bästa prylarna inför sommaren.

Här är resultatet.

Brännmärk grillmaten

Alltsedan sedan Flinta och Hedenhös har mannen mätt sina krafter genom att jaga och fälla stora djur som sedan släpas hem till grillen. Nu när vi bara behöver masa oss till Ica för att få en köttbit så behövs det verkligen andra sätt att visa vem det är som står för maten.

BBQ Branding Iron ser till att alla på festen vet vem som är kung vid grillen.

Pris: knappt 100 kr.

Mer info här!

Stressa av på en kvart

En av de viktigaste sakerna på sin ledighet är att man lyckas stressa av. Stäng av mobilen, lämna datorn hemma och bara ta det lugnt är några enkla råd. För den som ändå inte lyckas gå ner i varv kan det behövas extremare åtgärder. Den här lilla lådan ska enligt uppgift ta tillvara på alla de senaste forskningsrönen för att hjälpa dig att slappna av på 15 minuter.

Men helt ärligt, om du ens funderar på att slänga ut tusentals kronor på den här eller liknande produkter så har du garanterat större problem än stress att ta hand om.

Pris: drygt 1 800 kr.

Mer info här!

Ha duschen i fickan

Trots att man ibland befinner sig långt ute i ödemarken kan det vara skönt att hålla hygienen på en hyfsad nivå. Fyll Pocket Shower på morgonen och låt solen värma upp vattnet över dagen så kan du sedan lugnt avnjuta din tiolitersdusch. Enligt uppgift så ska det räcka till åtta minuter under strålen och det räcker ju mer än väl.

Dock är detta ingenting för ökenturer eller andra ställen där det saknas vattenkranar eller floder, eftersom du faktiskt behöver fixa fram vattnet själv.

Pris: runt 300 kr.

Mer info här!

Högtflygande planer?

Minns du hur Sean Connery flög i James Bond-filmen "Thunderball" eller raketmannen vid OS-invigningen i Los Angeles 1984?

Här är prylen för dig som också har högtflygande planer. Det mexikanska företaget Tecnologia Aeroespacial Mexicana har tagit fram detta lilla och annorlunda raket-bälte. I det tämligen saftiga priset ingår också en maskin med vilken du kan ta fram obegränsad mängd raketbränsle, utbildning, tio provflygningar i ditt eget bälte samt dygnet-runt-support.

Pris: cirka 770 000 kr.

Mer infor här!

Företaget har också en modell kallad Rocket helicopter. Den som backar ur dessa högriskprojekt rekommenderar jag istället en tur till den lokala videoaffären. Där finns säkert ett dammigt exemplar av filmen Rocket Man stående någonstans på hyllan.

Alltid laddad - alltid redo

Nu kommer sommaren och då är vi ute och rör på oss mer än någonsin. För att slippa lyssna på din omgivnings önskemål, kommentarer eller klagosånger. Eller vad det nu än kan tänkas vara så behöver du ett obegränsat artilleri av batterier.

Pris: cirka 250 kr.

Mer info här!

Soundtrack of our lives

Om ditt liv hade ett soundtrack? Vilken låt skulle då spelas när du slår din home-run på personal-brännbollen, precis hinner den sista bussen eller träffar hon eller han med stort H. Hur som helst, upp med huvan på Hood.e-jackan, på med mp3-spelaren – och ut strömmar musiken ur de inbyggda högtalarna.

Pris cirka 770 kr.

Mer info här!

Som en boll kommer jag till dig

Det sägs ju att det enda som skiljer mellan män och pojkar är storleken på deras leksaker. Denna 27 kubikmeter stora jätteboll har tidigare setts i några olika skidfilmer. Blotta storleken på Rolerball borde direktdiskvalificera den för alla under gubb-strecket men hur kul vore det. Nu kan du leka centrifug nästan hur och var du vill.

Pris: cirka 12 000 kr.

Mer info här!

Duka upp i poolen

För att kunna stanna i poolen ända tills man har blivit ett komplett russin så krävs det inte bara envishet och tålamod. Man behöver även förfriskningar, med detta synnerligen oumbärliga fjärrstyrda drink och snacksbord så eliminerar man många turer in till köket.

Bordet kan styras i samtliga riktningar och det har fem mugghållare samt plats en skål som du kan fylla med vad du vill. Pluspoäng till att tillverkaren som utlovar någon slags kapsejsnings-garanti. Undrar att det betyder att de kommer och rengör poolen från uppblötta chips om man trots allt skulle lyckas välta den.

Pris: cirka 300 kr.

Mer info här!

Eremitens bästa vän

Du är på landet, lugnet och harmonin har infunnit sig. Allt är perfekt förutom en detalj. Grannens lilla äckliga fästingbuss till hund använder din tomt som toalett. Med denna inte så jättesnygga men fullt funktionella låda så är Fifis små besök snart ett minne blott. Bell & Howell Animal Repeller är en rörelsekänslig scanner som känner av rörelser på upp till 30 meter.

När rörelse upptäckts inom radien så skickar den iväg ett högfrekvent ljud som förhoppningsvis får lilla Fifi att uträtta sina behov någon annanstans i fortsättningen.

Pris: cirka 200 kr.

Mer info här!

Surfa säkert på stranden

För dig som trots allt inte kan släppa jobbet helt på semestern – eller bara vill nöjessurfa eller blogga en stund – så är det en god idé att vattensäkra datorn innan du släpar med den till stranden.

Den här specialgjorda plastpåsen skyddar inte bara mot vatten utan även mot mjukglass, läsk, sololja och sand. En billig försäkring om olyckan skulle vara framme.

Pris: 120 kr.

Mer info här!