10 platta tv-fynd

42 tummare från 6 990 kr

TEKNIK

Priserna faller på platt-tv.

42-tummarna finns för strax under 7?000 kronor.

Här är de tio bästa köpen just nu.

Foto: STEFAN MATTSSON
PRISRAS EFTER OS Många av de stora elektronikkedjorna har för stora lager. Grattis – då går det att fynda en platt 42-tummare för runt 7?000 kronor. Eller ännu billigare.

Efter OS-ruschen har nu priserna börjat falla rejält på platta tv-apparater. En anledning kan vara att elektronikbranschen inte lyckats så bra i sommar som de hade hoppats på.

De stora hemelektronik­ladorna märker av att kunderna börjat hålla hårdare i sina pengar de senaste månaderna. Och med för många apparater i lager sjunker priserna.

Nya modeller på väg

Dessutom måste man göra plats för alla de nya modeller som lanserades på den gigantiska prylmässan Ifa som avslutades i veckan i Berlin. Många av dem kommer redan under oktober.

De nya modellerna är smalare, smäckrare och kan ännu mer än de apparater som finns i handeln i dag.

Men det öppnar för möjligheten till ett riktig bra köp för den som inte nödvändigtvis ska ha det allra senaste.

Ingen full hd

Bland 42-tummarna, en storlek som blivit något av den nya ”familje-tv:n”, går det i dag att få tag i bra apparater för runt 7 000 kronor.

Då får man göra avkall på en del nyheter som till exempel full hd. Men tv-sändningar med full hd i marknätet kommer inte att starta förrän tidigast efter 2012 och då kanske det är dags att byta apparat i alla fall.

FAKTA

TÄNK PÅ DET HÄR NÄR DU SKA KÖPA TV

Plasma är oftast bättre för den som i huvudsak vill se på film.

Plasma kan dock drabbas av inbränning som inte går att få bort.

Lcd-tv levereras med kontrasten för högt ställd. Dra ner den så blir bilden bättre och tv:n håller längre.

Ta med familjen och åk till butiken och be att få provtitta.

Nöj er inte med färdiga, anpassade demofilmer i hd-kvalitet. De flesta hushåll har inte den tekniken. Be att få se på vanlig digital-tv från Boxer till exempel.