Mobilen viktigare än partnern

TEKNIK

En internationell undersökning har kommit fram till att en tredjedel av alla smartphone-användare skulle välja sin smartphone om de tvingades välja mellan den och sin partner.

Undersökningen i fråga beställdes av hotellkedjan Sheraton, som en del av marknadsföringen av en ny wlan-tjänst i deras hotell.

Studylogic, som genomförde undersökningen, intervjuade totalt 1 500 personer med en årsinkomst på över 500 000 kronor, som gjorde minst två affärsresor per år, äger en Blackberry eller annan smartphone med e-post. De tillfrågade var bosatta i USA, Storbritannien, Tyskland, Australien och Kina.

Av de totalt 1 500 svaren kunde man sedan utläsa att 35 procent av de svarande skulle välja sin smartphone framför sin partner.

87 procent av de tillfrågade hade med sig sin smartphone till sovrummet, 84 procent sade att de kollade av sin smartphone strax innan de gick och lade sig och direkt när de vaknade, och 85 procent sade sig smyga upp någon gång på småtimmarna för att titta till sin smartphone.

Trots dessa chockerande siffror ansåg 84 procent att tekniken gör att de kan tillbringa mer tid med familj och vänner. 77 procent ansåg att deras smartphone fick dem att njuta mer av livet. 62 procent sade att de älskar sin smartphone. Hur många som sa att de älskar, tycker om eller ens har någon partner framgår dessvärre inte av undersökningen.

FAKTA

Andreas Rauch/Prylportalen