Fototävlingen avgjord

Förstapriset gick till Leksand

1 av 3 | Foto: Inger Persson
1:a pris, kameramobil. Inger Persson, Leksand. Juryns motivering: ”En humoristisk bild. Bra komposition och tydlig koppling till temat. Starkt uttryck för längtan”.
TEKNIK

Fototävlingen som Aftonbladet.se arrangerat i samarbete med Sony Ericsson är avslutad. Den lyckliga vinnaren av kameramobilen heter Inger Persson och bor i Leksand.

Temat för tävlingen var "Längtan" och kravet var att bilden skulle vara tagen med mobilen.

Hundratalet bilder kom in till redaktionen och ur floran av foton fastnade jurun för Inger Perssons bild på en ko instängd i en ladugård.

Grattis, Inger, till förstapriset.

– Det menar du inte! Vad roligt. Jag tycker så mycket om den bilden. Det är en riktig ögonblicksbild. Jag hade mobilen framme och skulle ringa och så fick jag syn på kalven.

Berätta lite om bilden.

– Den är tagen i en fäbod norr om Rättvik som heter Karl Töfvåsen, dit vi brukar åka för att köpa smör och ost, eftersom det är en levande fäbod sommartid. Kalven tittade ut genom hålet där koskiten skyfflas ut. Varför han måste vara inne vet jag inte för de andra korna gick fritt i skogarna runt omkring och kom bara hem på kvällen för att bli mjölkade.

Andrapriset i tävlingen gick till Emine Mol i Bromölla för hennes porträtt av en kvinna vid ett fönster.

På plats tre kom Jessica Möller i Uppsala för den fina bilden på poolen.

Vinnaren får en Sony Ericsson kameramobil, andrapristagaren får en ett Plus-abonnemang på 6 månader samt ett fotoalbum från Myphotobook.se och tredjepristagaren får ett Plus-abonnemang på 3 månader samt ett fotoalbum från Myphotobook.se.

Aftonbladet.se och Sony Ericsson gratulerar vinnarna.