Så avslöjas smygfjärtaren

Stolen förstärker ljudet

1 av 3 | Foto: yankodesign.com
TEKNIK

Den obehagliga doften sprids kring middagsbordet men alla håller masken.

”Vadå, jag? Nänänä.”

Känns det igen?

Nu kommer stolen som avslöjar smygaren.

Alla har vi kanske något beteende vi inte är så stolta över. Från näspetning i bilkön till att fästa tuggummit under bordsskivan.

Formgivaren Alice Wang har fascinerats av de obehagliga manér en del människor har. Inspirerad av dessa irritationsmoment i vardagslivet och den egna familjen, har hon skapat en kollektion stolar hon kallar ”Chairs for the Dysfunctional” eller Stolar för de dysfunktionella.

Kollektionen innehåller bland annat en stol som förstärker ljudet från en ljudlös men ändå uppenbar fjärt, även kallad smygaren. Den inbyggda resonanslådan i stolen påstås kunna avslöja vem vid matbordet bytte ut doften från den indiska grytan mot en mycket sämre atmosfär.

Serien innehåller också stolen Skilled Tilter för den som bara måste väga den på bakbenen hela tiden. Det inbyggda vattenpasset visar hur långt man lutat innan man faller baklänges.

För unga med myror i brallan är Constant Shaker den optimala möbeln. Mätaren i ena benet visar hur många kalorier man förbrukar i sin oförmåga att sitta still på stolen.

Läs mer om möblerna på Yankodesign.com

ARTIKELN HANDLAR OM