Kunder lurade av ännu en nätbutik

Betalda mobiler levererades inte

TEKNIK

Nätbutiken Telexperten fick betalt men kunderna fick inga varor.

Nu har flera prisjämförelsesajter tagit bort butiken från sina hemsidor och Allmänna reklamationsnämnden har fått flera anmälningar mot företaget.

Ännu en nätbutik kan ha svindlat sina kunder. Enligt PC för alla har Telexperten inte levererat de mobiltelefoner kunderna betalat för. Prisjämförelsesajterna Prisjakt.nu och Pricerunner har tagit bort företaget ur sina listor och E-butik.se, företaget som förmedlat köpen hos Telexperten, har stäng företagets köpfunktion.

Togs bort ur listor

– Vi plockade bort företaget ur våra listor för flera veckor sedan, säger Jonas Bonde, pressansvarig på Prisjakt.nu.

När kunderna vänt sig till Telexperten med sina klagomål har de inte lyckats kontakta någon på företaget. Enligt PC för alla har den danske man som driver Telexperten inte gått att nå på den adress i Ystad där bolaget är registrerat.

Tre anmälningar

Allmänna reklamationsnämnden (ARN) har fått tre anmälningar mot företaget. Inte heller ARN har lyckats komma i kontakt med Telexperten.

Flera avslöjanden

Flera avslöjanden om nätbutiker som lurat kunder på pengar har uppdagats den senaste tiden. När det upptäcktes att nätföretaget Kameraexperten blåst tusentals kunder på pengar, stängdes företagets nätbutik och tre män åtalades misstänkta för bedrägeri.

Ett annat exempel är nätföretaget Playzone som togs över av en 19-åring i februari. Sedan sålde butiken dataspel till kunder som aldrig fick sina varor. 19-åringen häktades i början av mars misstänkt för bedrägeri och butiken har nu försatts i konkurs.

ARTIKELN HANDLAR OM