Höstens nya mobiltelefoner

12 modeller i stort test
– hitta din nya favorit

TEKNIK

Dags att köpa ny mobiltelefon?

Prylportalen har testat och satt betyg på 12 heta modeller.

Stora pekskärmar är definitivt en trend som har kommit för att stanna. Nytt är att även relativt billiga telefoner förses med en pekskärm som helt eller delvis ersätter fysiska knappar. Fördelen är att det går att anpassa gränssnittet för olika typer av program och att en stor skärm gör underverk för den som vill se på bilder eller film i sin mobil.

I det dyrare segmentet är GPS och anslutning till trådlöst nätverk standard nu. Använder du mobilen mycket till surf och andra nättjänster är det en stor fördel att koppla upp sig mot snabbt WIFI på jobbet eller hemma istället för att använda dyra och långsamma mobila nätverk.

Googles nya operativsystem Android är glödhett och kommer installerat i allt fler mobiler. Till skillnad mot Iphone behövs inget godkännande för att utveckla program för Android och redan idag finns massor av bra gratis programvara att ladda ner. Gillar du Googles tjänster kommer du också uppskatta den täta integrationen med tjänster som Gmail, Google-kalender, Google Maps och så vidare.

Prylportalen