Stryktålig tunnis

Casio Exilim-EX-G1 - klarar dopp och omild behandling

1 av 3
TEKNIK

Exilim-EX-G1 är världens tunnaste stötsäkra kamera, om man får tro tillverkaren.

Casios nya digitalkamera kan vara något för dig som gärna plaskar runt i vatten, exempelvis i en kanot, och vill ha chansen att föreviga de mest minnesvärda ögonblicken.

Kameror och livet till sjöss är dess värre en riskfylld kombination med tanke på hur lätt något blir nedstänkt eller hamnar över bord, men med Exilim-EX-G1 kanske du ändå vågar dig på att dokumentera sommarens paddeltur. Kameran är nämligen vattentät så länge djupet den eventuellt hamnar på inte är mer än tre meter.

Den ska även klara av ett fall från två meters höjd och frysgrader ner mot tio minus för dig som ägnar dig åt isvaksbad och andra kyliga aktiviteter.

Har du tänkt tappa kameran mot en sten eller bergshäll är det emellertid långt från säkert att den håller. Casio själva har bara provat att släppa kameran mot plywoodmaterial så där får man invänta resultat från oberoende och hårdare tester.

Storleken är däremot inte mycket att diskutera. En tjocklek på endast 20 millimeter imponerar. Men sluta hoppas på Tomten för den finns i butikerna tidigast i januari nästa år. Priset är ännu inte fastställt.

FAKTA

David Bogerius/Prylportalen.se