Philips ger inte upp kampen mot Ipod

Lanserar ny spelare

TEKNIK

Philips vägrar se slaget om mp3-lyssnarna förlorat. Den nya spelaren GoGear Muse har aktivt brusreducerande in ear-lurar.

Philips bärbara mp3-spelare GoGear har, trots sina kvaliteter, haft det tufft på marknaden som domineras av Apples iPod. Nu hoppas Philips på en uppdaterad version av spelaren kallad GoGear Muse. Lockbetena heter FullSound-teknologi (som Philips har patent på) och aktivt brusreducerande öronsnäckor.

Lägre volym

Tack vare brusreduceringen behöver inte volymen vara så hög för att överrösta buller från till exempel vilket är hälsosamt för öronen. Det är viktigt att snäckorna sitter så bra som möjligt för att hjälpa till att stänga ute störande ljud och därför följer tre olika modeller med i GoGear Muse-förpackningen.

En tretums Wide QVGA-färgdisplay gör spelaren användbar för filmvisning och en funktion för tillverkning av spellistor direkt i spelaren tilltalar säkert musikkonsumenten. Batteriet räcker för drygt ett dygns musikdiggande och det finns en inbyggd FM-radio i spelaren.

Radio i apparaten

Modellen med mest minneskapacitet rymmer 32 GB så det är uppenbarligen inte där GoGear ska konkurrera ut iPod vars fylligaste Classic-modell är på 160 GB. Den kostar å andra sidan 3200 kr vilket är nästan en tusenlapp mer än GoGear Muse som dessutom har en halv tum större skärm.

FAKTA

David Bogerius/Prylportalen.se