Kvinnor bättre än män på prylar

Männen inte längre familjens teknik-fixare

TEKNIK

Killarna bäst på prylar och teknik?

Inte längre.

Nu har tjejerna har gått förbi, om man ska tro en brittisk undersökning.

Foto: jupiter

Nu är det inte längre tjejerna som frågar killarna om råd när de behöver hjälp med datorn eller den där prylen som svärfar gav i julklapp.

Enligt Telegraph visar en brittisk undersökning att kvinnor i dag känner sig mer säkra när de löser tekniska problem med prylar. 48 procent svarade att de inte kände sig oroliga för att ta sig an en tekniks uppgift. Motsvarande siffra för männen var 47 procent.

Inte längre kunagr på teknik

Männen, som länge och stolt sett sig som mer tekniskt lagda, säger sig uppleva en identitetskris . Hela 85 procent av männen anser att de inte längre ser sig som den mest tekniska i familjen.

– Kvinnor är definitivt lika intresserade av ny teknik som män, säger Susi Weaser, före detta chefredaktör för Shiny Shiny, en tekniksajt för kvinnor.

– Men modern teknik kan vi hålla kontakt med vänner, dela med oss av bilder och tack vare nätet har vi tillgång till information om nästan allt möjlig bara med hjälp av några knapptryckningar.

Äldre sätt lever kvar

Även om många brittiska kvinnor i dag välkomnar ny teknik i allt större grad, föredrar de flesta mer traditionella sätt att kommunicera. Sju av tio uppger att de har tillgång till en dator men ändå äger 46 procent en reservoirpenna - för att skriva brev med.

Hanteringen av foton tycks följa liknande mönster. Fler än sex av tio kvinnor klistrar in fotografier i vanliga album fast nästan nio av tio uppger att de har tillgång till fotoalbum på nätet.