Facebook-fällorna du helst bör undvika

Klavertrampen att akta sig för

TEKNIK

Möjligheterna att göra bort sig på nätet är oändliga sedan de sociala mediernas intåg. Prylportalen tipsar om hur du undviker de allra pinsammaste klavertrampen på Facebook.

Facebook kan knappast ses som ett nytt fenomen längre, men antalet användare fortsätter stadigt att öka. I september i år fanns det 300 miljoner medlemmar, vilket innebär en ökning med 100 miljoner sedan april samma år. Två miljoner av dessa är svenskar och även om många gör motstånd in i det sista så blir det fler varje dag. För dessa har Prylportalen sammanställt svarta listan över tio Facebook-fenomen du gör bäst i att undvika för att bli så lyckad och populär att alla vill "adda" dig.

1. Världens tråkigaste status

"Är på jobbet" eller "Fredagsmys" dyker fortfarande upp i allt för många statusrader. Trots att det är förbjudet sedan 1912, eller sedan Facebook startades. Har man inget bättre att skriva är en tom statusrad definitivt att föredra.

2. Personliga meddelanden på loggsidan

Många har missat att det finns en jättebra meddelandefunktion i Facebook. Tack vare den kan man skicka meddelanden till en eller flera vänner utan att någon annan behöver se dem. På så sätt slipper andra läsa sånt som "Vad länge sen vi sågs! Vi måste träffas!" eller "Hur länge var du kvar på efterfesten hos Carro?" på loggsidan.

3. Vad jag är lyckad-status

För många tycks Facebook främst fungera som en evig klassåterträff där man putsar till sitt liv till max för omvärldens beskådning. Då är det viktigt att redogöra för sitt rika sociala liv, sina lyckade barn, sin träning, hur mycket man jobbar och hur mycket man åker till Thailand. Bubblan kan bli lite väl lätt att genomskåda i ständigt återkommande statusrader i stil med "Har druckit drinkar hela natten med tjejgänget! Superkul!" eller "Fy vad kallt ute, skönt att man ligger på en strand i Thailand om 58 dagar!".

FAKTA

Andreas Liebert/Prylportalen.se