Stoppa in alla fjärrar i din mobil

Nu blir iPhonen en multikontroll

1 av 3
TEKNIK

En fjärr för tv:n, en för dvd:n, en för digitalboxen, en för hemmabioförstärkare...

Känner du igen dig?

Har du en iPhone eller en iPod Touch kan du pensionera alla fjärrar och använda telefonen som fjärrkontroll till hemmets apparater.

Amerikanska Thinkflood lanserar nu RedEye, systemet som gör din iPhone eller iPod Touch till en multifjärr. Paketet består av en gratis-app i iTunes och en basstation som över för signalen till din tv eller stereo på samma sätt som en fjärrkontroll.

Flera fjärrar i en

Med appen kan du sedan välja vilken typ av utrustning du ska styra (tv, dvd, digitalbox, förstärkare mm). Med några knackningar på mobilen/pm3-spelaren kan du sedan kontrollera dina apparater.

Har du flera behov av ytterligare en basstation av en annan del av bostaden eller kontoret kan du lägga till den på listan över stationer som du vill använda.

Inställningar från nätet

Skulle inte inställningarna till just ditt märke av tv eller digitalbox finnas med i appen kan de laddas ner från nätet. Då är ett trådlöst nätverk att föredra.

RedEye finns ännu inte i Sverige och menyerna verkar än så länge endast finnas på engelska. I USA uppges systemet gå på ca 190 USD eller ca 1330 kr. Det kan tyckas vara ganska dyrt. Men jämför man RedEye med en multifjärr av lite vassare snitt, som Harmony 700 (ca 1300 kronor) eller den dyrare Harmony 900 (ca 3400 kr) kan RedEye vara ett intressant alternativ.