Bättre ljud med svävande platta

Ger dina öron en kick

TEKNIK

De som kan det här med ljud vet att vibrationer är en källa till elände. Lyckligtvis har Moon Audio löst det här problemet med hjälp av "anti-gravitation".

Jepp, detta är ett teknologiskt genombrott av rang. Föga anande vi att en simpel HIFI-firma i Minneapolis skulle finna ut hemligheten med Anti-gravitation. Att tekniken i första hand kommer till användning för att eliminera vibrationer i extra luxuösa ljudsystem är kanske ännu mer häpnadsväckande.

Magneter

Genom att använda sig av de senaste landvinningarna inom magnet-teknologin har Moon Audio lyckats bygga "the anti-gravity shelf", en plattform för att bära förstärkaren, cd-spelaren, skivtallriken eller annan valfri audiofil-utrustning. Genom den starka repellerande kraften i likpoliga magneter svävar utrustningen som i fria luften och lyssnaren förs till ljudupplevelsernas Nirvana.

Hemligenheten bakom Anti-gravitation ligger alltså i vanliga magneter, en gåta självaste Einstein gick bet på. Detta torde även förklara priset på 500 dollar (knappt 3 800 kronor) för "the anti-gravity shelf".

FAKTA

Andreas Liebert/Prylportalen

ARTIKELN HANDLAR OM