Så bra är nya värstingen från Htc

"Tekniskt överlägsen iPhone"

TEKNIK

Här är tuffaste konkurrenten till Sony Ericssons Xperia X10 just nu.

Htc:s nya Desire är smart mobil som kan det mesta.

Även Apples Iphone får passa sig.

Foto: htc

Det har varit mycket snack om Htc:s nya Androidmobil Desire. Förväntningarna har varit höga. Desire är en nära släkting till Googles första egna mobil Nexus One. På utsidan är det inte så mycket som skiljer. Och många har räknat med att Desire ska sopa banan både med Nexus One och med andra Andoridlurar samt kanske också på allvar hota Apple Iphone. Frågan är, gör den det?

Htc:s Desire är en stilren smart mobil som är ungefär lika stor och lika tung som de flesta av konkurrenterna i klassen.

Mellan iPhone och Xperia

Skärmen på 3,7 tum är något större än en Iphones och något mindre än den som sitter i Sony Ericssons nya succételefon Xperia X10.

Inuti har den de funktioner man kan vänta sig av en smart mobil i dag. Gps, wlan, turbo-3G, mediespelare, kamera och webbläsare. Desire har dessutom radio, vilket kan vara kul när man är ute och går på stan.

Utsidan är dock lite väl plastig. Xperia X10 och Iphone och även Htc-syskonen Legend känns solidare när man håller i dem. Men Desire har inte underbett på samma sätt som Legend.

Snabb processor

Användargränssnittet är bra. Desire är snabb och det är lätt att använda tangentbordet.

Det är inte lika lätt att använda styrkulan, men efter ett tag går det. Desire har fått en snabbare processor än tidigare Htc-modeller och det märks. Men när man jämför med Xperia X10 är inte skillnaden vid normalanvändande märkbar.

Om man sedan tycker bättre om Htc användargränssnitt eller om Xperia X10 är nog mera tycke och smak.

Likvärdig med X10

Slår Desire Xperia X10? Nej det blir ganska dött lopp. Större minne, större skärm och bättre kamera i Xperian uppväger de fördelar Desire har.

Slår Desire Iphone 3GS? Tekniskt sätt gör den det på flera områden. Men vill man ladda ned appar och bygga ut telefonens funktioner slår ingen Appstore på bra länge verkar det som.

Efterfrågan på Desire är dock stor.

Så stor att Htc för närvarande har leveransproblem.

FAKTA

HTC Desire

Prisläge: 4 690- 5 995 kronor (Prisjakt 100428)
Betyg:
Skärm: 3,7 tums pekskärm
Minne: 2 GB (Max 32 GB)
Mediespelare: Ja
Radio: Ja
Gps: Ja
Kamera: 5 megapixel
Blixt: Nej, fotolampa
W-lan: Ja
Turbo-3G: Ja, 7,2 Mbit per sekund
Storlek: 60 × 119 × 12 millimeter
Vikt: 135 gram
Batteritid (tal/vila): 6,5/360 timmar
Övrigt: Leendeavkännare i kameran, geotaggning av bilder, digital kompass, röstanteckningar.