Bytte mobil mot Porsche

Foto: Splash News/ABC
Steven Ortiz, nybliven sportbilsägare.
TEKNIK

”En leksaksbil mot en rostig skruv...”

Steven Ortiz, 17, har gjort allvar av den gamla Hasse Alfredson-visan. Genom en serie byten förvandlade han en mobiltelefon till en Porsche.

Steven Ortiz började byteskedjan för två år sedan när han fick en oönskad mobiltelefon av en klasskompis. Han letade då annonser på nätet tills han lyckades byta telefonen mot en nyare modell.

Lång byteskedja

På samma sätt bytte han sedan upp sig till en Ipod Touch.

Som byttes mot en crossmotorcykel.

Som byttes mot en Macbook.

Som byttes mot en Toyota från 1987.

Som byttes mot en golfbil.

Som byttes mot en bättre crossmotorcykel.

Och så vidare tills mästerbytaren Ortiz kom över en Ford Bronco från 1975. Bilen har ett samlarvärde och det var inga som helst problem att byta den mot en Porsche-cabriolet från 2000, rapporterar ABC i Los Angeles, där han bor.

Nu är 17-åringen skolans kung när han kommer glidande i sin silvergrå sportbil varje morgon.

– Det är många som frågar om jag kan byta deras mobiler mot en bil också. Jag säger åt dem att det är inte så lätt. Det krävs tid och tålamod, säger han till ABC.

Har bytt förr

Trots sin ålder är Steven Ortiz ingen nybörjare på online-affärer. Redan för flera år sedan brukade han köpa sina vänners gamla mobiltelefoner för ett par hundralappar, piffa upp dem och sedan sälja dem på nätet för det tredubbla, skriver Pasadena Star News.

Hans pappa Esteban Ortiz säger att sonen är bra att ha när någonting i hushållet går sönder, som en tvättmaskin eller torktumlare. Steven brukar då leta tills han kan göra en bra affär på en defekt maskin och sedan laga den billigt.

Steven Ortiz må vara mästerlig på byten, men han har ändå en bit kvar till mästarnas mästare: Kyle MacDonald. Kanadensaren började med ett rött litet gem som han via en serie smarta byten till slut fick ett hus för.