Så mycket kostar Iphone 4 i Sverige

Snart kan den vara din – börjar säljas i natt

TEKNIK

Vid midnatt kan den bli din – Iphone 4.

Nu har teleoperatörerna släppt priserna på den efterlängtade luren.

Och på Kungsgatan i Stockholm är det redan kö.

Vid midnatt börjar försäljningen av den efterlängtade Iphone 4 men redan nu har de olika återförsäljarna släppt sina priser för vad telefonen ska kosta med abonnemang.

Priset för Iphone 4 utan abonnemang kommer ligga på 5995 kronor för den med 16 gigabyte och 6995 kronor för den med 32 gigabyte.

Sover i kö

Att intresset för den nya telefonen är stort är något som Lars Åke Johansson, pressansvarig på Telia kan intyga. Redan på torsdagsmorgonen mötte han en hel del personer som legat och sovit i en kö utanför teliabutiken på Kungsgatan i Stockholm.

– De hade varit där sedan i onsdags och sovit i en kö, säger han.

Hur många telefoner som butikerna tagit in vet han inte men sedan de släppte priserna har trycket på deras hemsida varit stort.

Många olika abonnemang

Alla de olika operatörerna börjar försäljningen i morgon och erbjuder en rad olika abonnemang.

De billigaste abonnemangen med telia kostar 229 kronor i månaden fram till årsskiftet (279 kronor för 32 GB-varianten). Från och med den 1 januari 2011 höjs månadskostnaden till 298 kronor (348 kronor för 32 GB-varianten).

Hos teleoperatören tre startar priserna på en månadsavgift på 299 kronor. Om man väljer 16 gb Iphone är det ingen engångsavgift medan man får betala 495 kronor om man vill ha 32 gb.

Även tele2 har månadspriser under 300 kronor för den som är sugen på en Iphone 4.

– Det finns många olika abonnemang för att alla ska hitta något som passar deras personlighet, säger Lars Åke Johansson.

Alla priserna finns på operatörernas hemsidor.