Iphone-chefen får sparken

TEKNIK

Efter problemen med nya Iphone 4 ser Apple ut att ha hittat en syndabock.

Mark Papermaster, chef för Iphone och Ipod-avdelningen, har fått sparken.

Bara ett drygt år efter att han oväntat rekryterades från IBM får Iphonechefen Mark Papermaster sluta, rapporterar New York Times.

Även om det inte sägs rätt ut tros orsaken vara de antennproblem som drabbat nya Iphone 4 och som förmodligen skadat varumärket.

Känsligt hörn

Bara dagar efter sommarens lansering av världens mest omtalade mobiltelefon dök klagomålen upp. Kunder i USA fick problem med mottagningen när de höll telefonen i ena hörnet. I vissa fall kunde mottagningen försvinna helt och hållet.

Först ville Apple inte kännas vid att problemet ens existerade. Efter ytterligare kritik gick företaget ut med förklaringen att det i själva verket var fel på mjukvaran som beräknade hur många ”pluppar” för mottagningsstyrka som ska visas på skärmen, och inte på mottagningen i sig.

Omstridd rekrytering

Nu får alltså mannen bakom den nya telefonen sluta. Han ersätts av Bob Mansfield, som var den som anställde honom.

När Apple lockade över Papermaster från IBM 2008 var det en av de mest omstridda rekryteringarna någonsin. IBM gick genast till domstol eftersom Papermaster satt inne med ovärderliga företagshemligheter.

Tvisten löstes inte förrän efter flera månader, och Papermaster fick vänta till april innan han kunde börja sitt nya jobb som chef för Iphone och Ipod-avdelningen, enligt CNN.

ARTIKELN HANDLAR OM