Dagens namn: Anneli, Annika
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Teknik

Guide: Köp rätt Ipad

    Nu finns den i Sverige.     I sex olika varianter – i sex olika priser.     Kanske passar någon dig.     Här är Ipad-guiden som berättar allt värt att veta.

Ipad-feber I går kom läsplattan Ipad till Sverige.   Ipad-feber I går kom läsplattan Ipad till Sverige. Foto: Anna Rönnqvist
Detta klipp finns inte längre på aftonbladet.se, men prova gärna Aftonbladet TV.

Timslånga köer när plattan kom till Sverige

Nu kan du köpa ”årets julkapp”

Detta klipp finns inte längre på aftonbladet.se, men prova gärna Aftonbladet TV.

Här är superplattan iPad

Ska vara blandning mellan laptop och smartphone.

Ipad 16 GB Wi-Fi, 4 695 kronor

 Passar mormor som mest vill surfa in på några nyhetssajter, mejla familj, släkt och bekanta via Google Mail – och kanske lägga en och annan patiens.

     

Ipad 32 GB Wi-Fi, 5 595 kronor

 Sonen som går i högstadiet och som vill kunna surfa, mejla, lyssna på Spotify, kolla Youtube och spara bilder från mobilen och kanske också skriva lite skolarbeten på ordbehandlaren och göra presentationer till skolan.

     

Ipad 64 GB Wi-FI, 6 495 kronor

 Hobbyfilmande och musikintresserade svågern är som klippt och skuren för Ipaden. Han har en Sony Ericssonmobil han inte vill byta ut och surfar i princip bara på jobbet och hemma. Men vill gärna spara film, bilder och musik på Ipaden och samtidigt surfa och mejla. Eftersom han har trådlöst både på jobbet och hemma behöver han ingen 3G-uppkoppling.

     

Ipad 16 GB Wi-Fi + 3G, 5 795 kronor

 Gymnasiedottern som vill kunna surfa var som helst, gå in på Facebook, twittra, kolla video på Youtube, mejla, och lyssna på Spotify. Eftersom hon aldrig köpt musik räcker den mindre hårdisken till de bilder och filmer hon vill ha på Ipaden.

     

Ipad 32 GB Wi-Fi + 3G, 6 695 kronor

 Mamma och pappa kan ha nytt av en 32 gigabytare med 3G. De är så ofta på landet att de behöver kunna koppla upp sig via 3G. Sedan kan de betala räkningar, surfa, läsa tidningar, kolla SVT-play och titta på bilder på Ipaden.

     

Ipad 64 GB Wi-Fi + 3 G, 7 595 kronor

 Pryltokige brorsan som alltid ska ha det senaste. 3D-tv, digital-kamera, videokamera, Iphone, Spotify. Är alltid uppkopplad och kollar mejl och nyheter på nätet i tid och otid. Köper massor av appar (program) och musik och vill läsa Wired och Wall Street Journal på sin Ipad.

Priserna är lägsta pris inklusive frakt enligt prisjakt.nu 2010-11-30.

Peter Pettersson
SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet