Kamera, mp3 och webbkamera – i ett

Samsungs nya minst sagt multifunktionell

Foto: samsung
SDC-MS61
TEKNIK

Berlin

Samsung presenterar en hel massa godsaker i samband med IFA-mässan, bland annat en riktig multi-funktionell kamera som fungerar både som videokamera, mp3-spelare och webbkamera.

SDC-MS61 är en 6-megapixels kamera med en 3-tums lcd-skärm i 16:9 format, som visar upp till 230 000 färger. Kameran har 1600 ISO och 3 x optisk zoom. Med den nya kameran kan du även spela in video med en upplösning på 640 x 480 pixlar i 30 fps.

PCM och Mp3

Samsungs multi-funktionella pryl fungerar även som en mp3-spelare, med diktafon och har stöd för ljudformaten PCM och mp3. Det går även att använda SDC-MS61 som en webbkamera, det är bara att koppla kameran till en dator med internet-uppkoppling. SD- eller MMC-kort får plats i kameran för att lagra foton, videoklipp eller mp3-filer på.

Trots att det finns flera funktioner instoppade under kamerans magnesium-hölje, mäter SDC-MS61 bara 107,5 x 58,5 x 20,8 mm.

Lanseringsdatum oklart

Nyheten är så rykande färsk att det ännu inte finns några prisuppgifter eller något lanseringsdatum för SDC-MS61, men vi lovar att återkomma så fort vi får veta något mer.

Mer från IFA-mässan på Prylportalen.se

Niclas Lidström

ARTIKELN HANDLAR OM