Svindyr & smaklös

Macbook klädd med metall och djurhud

TEKNIK

Företaget med det lustiga namnet Munk Bogballe har stylat om en Macbook med lite djurhud och behandlad aluminium.

Den som vill kunna lägga sina giriga vantar på detta eminenta designarbete bör dock vara beredd på att skiljas från drygt 41 000 kronor

Själva datorn är inte så mycket att yvas över och enligt specifiaktionerna är det en 2.4 Ghz MacBook med 4 GB RAM samt en hårddisk på 160 GB. Förutom att ha klätt datorn med metall och djurhud så har det kreativa gänget från Munk Bogballe även lyckats med att öka på vikten och tjockleken avsevärt och matchvikten för den nya superblingade MacBooken skrivs nu till 3.13 kilo

En sak som är intressant är att den av någon oförklarlig anledning kommer laddad med Windows XP och Office. Kan det kanske vara så att Leopard och Vista fortfarande är okända begrepp på Bogballes kontor på Harley Street i Londons West End, eller har dom lagt allt krut på skinnet och metallen?

Till u-länder

För att ytterligare sockra detta redan frestande erbjudande så har Munk Bogballe även ett samarbete med One Laptop Per Child där man för varje sålt exemplar av sin överdyra och smaklösa Macbook även donerar en dator till en ett utvalt OLPC-program.

Det är oftast lika roligt som det är sorgligt och smaklöst med alla dessa guldmobiler, ädelstenskryddade mp3-spelare eller datorer som kommer ut i en aldrig sinande ström. Men just detta exemplar från Munk Bogballe lämnar faktiskt en något bitter eftersmak.

Gör om - Gör rätt.

Mera bling!

Andreas Rauch, Prylportalen