Kompakt vårkollektion

1 av 3
Optio S12.
TEKNIK

Kompakterna från Pentax satsar på användarvänlighet och megapixlar. Men annars är det inga speciella nyheter under huven.

Pentax Optio S12 är för dig som gillar många megapixlar och design. Den har 12 megapixel, väger 130 gram – med batterier och sd-minneskort – och kommer i färgerna silver, svart, rosa och ljusblå. Enligt Pentax är den både en kamera och en snygg accessoar med en 2,5 tum stor skärm samt tre gånger optisk zoom.

Förutom ett tjusigt yttre har den utrustats med ansiktsigenkänning, bildstabilisator, en funktion för att anpassa det dynamiska omfånget så att detaljer syns i skuggor och att ljusa detaljer inte fräts ut.

Optio M50 kommer i sex olika färger och väger – med batterier – 130 gram. Kompakten är utrustad med fem gånger optisk zoom (motsvarande 36 till 180 milimeter i småbildsformatet). Med på köpet får man ansiktsigenkänning, autoprogramväljare, bildstabilisator och en 2,5 tums-skärm som går att vrida 170 grader. 8,0 megapixlar och hög kvalitet på linsen ska enligt Pentax ge högkvalitativa bilder.

Optio E50 riktar sig till förstgångsfotografen. Kameran kommer liksom M80 med åtta megapixel, ansiktsigenkänning, autoprogramväljare och bildstabilisering. Den optiska zoomen ligger på tre gånger (motsvarande 37,5 till 112,5 milimeter i småbildsformatet).

Alla tre kamerorna har filminspelningsfunktion och möjlighet att kategorisera bildfilerna i datumordning.

Amy Lagerman, Kamera & Bild

ARTIKELN HANDLAR OM