Hinkvis med bilder

Canons nya skrivare liknar ingen annan

TEKNIK

Fotoskrivare går det tretton på dussinet. Men inte många går på batteri och ser ut som något man hittar i sandlådan.

Med pastellfärger och bärhandtag ser Canons nya skrivare Selphy CP770 ut precis som en hink för barnen att leka med. Tanken är att man ska ta med sig den här lilla rackaren på semestern. Skrivaren kan till och med drivas av ett batteri (som snålt nog inte ingår).

Annars skiljer sig inte Selphy CP770 så mycket från sina fotoskrivarkonkurrenter. Max utskriftstorlek är 148 x 100 millimeter, alltså det vanliga vykortsformatet. De allra flesta minneskort, inklusive SDHC, går att stoppa in.

Ska hålla i 100 år

Vill man skriva ut direkt från mobilen är det infraröd överföring (Irda) som gäller. Känns lite 90-tal att stå inom en decimeter rikta luren mot en exakt punkt. Blåtandsadapter finns som tillbehör, men även den tar Canon extra betalt för.

Självklart kan du koppla skrivaren till din dator (Windows och mac), men du kan också kontrollera dina nyknäppta bilder på lcd-skärmen som är 2,5 tum stor.

Priset för skrivaren är cirka 1 300 kronor och utskrifterna från Selphy CP770 ska hålla i 100 år enligt Canon. Den som lever (länge) får se...

Hampus Engstedt, Kamera & Bild