Bärbar(?) jätte på fyra kilo

Fyrakilosmonster med bamseskärm

TEKNIK

När alla andra tillverkare slåss om att bygga den minsta och lättaste datorn så släpper Sony dessa två välfyllda fyrakilos monster med jätteskärm

Sonys nya Full-HD-laptop AW11Z har en rejält tilltagen skärm på hela 18.4 tum. Som storleken anger så är det här mer en produkt för den kräsne fotografen och videofilmaren än för slösurfarens ryggsäck på resan.

Den nya dyrare Vaio-modellen har en bakbelyst X-Black LED-skärm med en upplösning på 1920x1080. Under skalet finns förutom en ordentlig processorkraft i form av en Core 2 Duo på 2.53 GHz även en blu-ray-brännare och 640 GB i hårddiskutrymme.

Arbetsminnet, (RAM) är på fyra gigabyte och vad det gäller anslutningar så är det lika välutrustat som resten av maskinen. Trippla USB 2.0, SATA-anslutning, Compact Flash-plats, firewire 400, hdmi-ut plus några trådlösa nätverksalternativ. Dessutom ingår en hel del mjukvara för bild och videoredigering.

Vaio Type A som den heter i Japan kommer att kosta drygt 18 000 kronor när den släpps där i slutet av denna månad.

Enligt Weronica Lium, marknadschef för Sony Vaio så kommer de två nya AW11-modellerna att komma till Sverige i månadskiftet. Pris i butik för den billigare, (VGN-AW11M/H) blir 14 000 kronor och för extraextra-modellen med 1920x1080-skärm och blu-raybrännare, (VGN-AW11Z/B) får man betala ytterligare 6 000 kronor.

Vill du läsa den fullständiga produktspecifikationen för de båda nya Vaio-modellerna så klickar du här .

Källa

Andreas Rauch, Prylportalen