Ny löparlur med bluetooth

TEKNIK

Nej, det här är inget tortyrinstrument - i varje fall inte om för den som gillar att röra på sig.

Sonys nya trådlösa blåtandslurar är till för den som vill vara aktiv och poppa samtidigt.

Om du har letat efter ett par trådlösa hörlurar som via blåtand låter dig kontrollera såväl musikval som mobiltelefon och dessutom sitter bra så är jakten nu officiellt över. Sonys nya DR-BT160AS uppfyller samtliga krav på den listan. Hörlurarna är tänkt att användas till exempel när man springer, tränar eller bara har händerna upptagna av annat.

Förutom själva hörlurarana så behövs en mobiltelefon som stöder stereo bluetooth, alternativt kan man använda en mp3-spelare. Men då behöver man även införskaffa en separat dongle för att kunna styra spelaren via lurarna om man nu inte råkar ha en mp3-spelare från samma företag som har tillverkat ovan nämnda hörlurar.

Sony DR-BT160AS har en inbyggd mikrofon och den mjuka gummiupphängningen ska enligt uppgift göra att lurarna sitter säkert på plats även när du joggar, cyklar, dansar eller vad du nu gör. Spelaren eller mobilen kan lugnt ligga kvar i fickan eller väskan eftersom kontrollerna är placerade direkt på hörlurarna.

Överföringen är som sagt trådlös och har du valt väskalternativet så bör du nog jogga på stället eftersom räckvidden knappast är mycket längre än tio meter.

Enligt Lars Bondebjer på Sony kommer DR-BT160AS att finns i butikerna under oktober/november och den kommer att komma i två olika versioner. En med dongle till Ipod för 1 700 kronor och en version utan dongle som är 600 kronor billigare.

FAKTA

Andreas Rauch/Prylportalen