Tangentbord för Mini-Me

Något större än en smartphone

TEKNIK

Det Hong Kong-baserade teknikföretaget, Brando har lyckats med bedriften att klämma in 56 tangenter på sitt pyttelilla tangentbord.

Något större än en telefon från ?

Tangentbordet går under det mycket passande namnet ”Super Tiny Keyboard” och för en gångs skull så beskriver namnet verkligen produkten, för det är pyttepyttelitet. Tangentbordet är 17 centimeter långt och det är elva eller tolv tangenter på varje rad. Efter en ungefärlig avräkning av hölje och omgivande plast så ger det drygt en centmeter per tangent och det är väldigt lite.

För att sätta det i något slags persprektiv så genomförde vi en mycket ovetenskaplig undersökning/jämförelse med funktionstangenterna på Acer Aspire One. Efter att ha mätt och tänkt lite så kom vi fram till att Brandos tangentbord ganska exakt matchar den översta raden av F1-F12 på Aspire One och de tangentera är inte stora.

Tangentbordet är som sagt litet och litenheten har både sina för och nackdelar. På plussidan så kan det vara skönt att ha något litet i soffan när man sitter och plinkar med sitt mediacenter, men det är som sagt inget tangentbord för den som vill skriva några längre texter. En annan intressant nackdel är ju den att små saker av någon underlig anledning har en mer välutvecklad förmåga att försvinna än vad till exempel stora saker har.

Brandos yttepytte-tangentbord är 17 centimeter långt, 7 centimeter brett, 1.5 centimeter tjockt och det väger 116 gram. Det kopplas via USB och priset för tangentbordet är $25 plus frakt till Sverige som gå på ytterligare $3. Efter att ha konsulterat Forex.se så kommer vi fram till att för den nätta summan av 185 kronor kan detta superyttepyttemini-tangentbord bli ditt.

Om du nu har lyckats glömma hur det känns att plocka blåbär med boxhandskar och vill bli påmind igen, så finns tangentbordet här.

FAKTA

Andreas Rauch