Snyggaste blueray-spelaren hittills

Tysk debut imponerar

TEKNIK

Tyska Loewe debuterar med en bluray-spelare som verkligen inte behöver skämmas för sig i finsalongerna. Men vad döljer sig egentligen under den pråliga ytan? Prylportalen har tagit sig en titt.

Under IFA-mässan i Berlin besökte vi en hel del flotta montrar men i vanlig ordning stod tyska Loewe för en av de mest sobra och eleganta - ett intryck som förstärktes av de produkter som visades upp.

Fabrikatet var så gott som okänt i Sverige för några år sedan men har sedan dess växt till sig och konkurrerar i en nish som förut nästan helt och hållet var förbehållet danska Bang&Olufsen.

Design/Anslutningar

Med BluTech Vision tar alltså Loewe steget in i blåljus-världen och på utsidan är detta en typiskt esoterisk Loewe-produkt. Fronten består av en homogen spegelblank yta som i mitten har smyckats med logotypen och den karaktäristiska cirkeln. Den som genomgående använder sig av Loewes produkter kommer finna att designen i detalj matchar företagets utbud av bildvisare och ljudsystem vilket förmodligen är en utmärkt strategi då premium-konsumenterna gärna tänker i system och har en benägenhet att köpa allt de behöver på ett bräde.

Under luckan, som inte är motoriserad som på vissa av konkurrenterna, döljer sig bara två knappar: on/off och utmatningen för släden.

Läs hela testet på Prylportalen.se

FAKTA

Andreas Liebert/Prylportalen