Nya kontroller till Nintendo Wii

Dubblera kraften med lasersvärd

TEKNIK

Det gamla och välkända flygsimulator-kontrollbyggar företaget, Thrustmaster kommer nu med några intressanta kontroller till Nintendos konsol Wii.

Den blåvita dualtrigger-pistolen med hölster i all ära, men det är ändå dubbelpacket med ljussablar som hamnar i strålkastarljuset. Dock får vi väl förmoda att anledningen till att svärden inte heter Jedi-någonting har med licensskäl att göra. De går istället under namnet Glow Saber och säljs av lättförklarliga onda mot det goda-skäl i tvåpack.

Svärdens glimmrande ljusstyrka kommer från 17 stycken LED-lampor och de kostar strax under 300 kronor i USA. Svärden drivs av tre stycken AA-batterier och det räcker till ungefär 40 timmars fäktande med Jedi-kraft. Längden på rättvisans skarpslipade klinga är 17 tum lång och svärden kommer givetvis i rött och blått.

Kan man bara ignorera det lilla men ack så delikata problemet med att se ut som en svärdsviftande megapajas i vardagsrummet med en självlysande plastbit i händerna så är det sedan fritt fram för svärdsexcesser av den högre Jedi-skolan.

Dubbla triggers är bra, men det är inget Jedisvärd.

Pistolen har dubbla triggers och kostar ungefär hälften av svärden, men är å andra sidan inte ens hälften så cool, töntig eller Jedi-aktig. För 145 kronor är den din.

Du hittar Thustmaster tillbehören här.

FAKTA

Andreas Rauch