Prisvärd och platt kameleont-tv

Byt färg på tv:n efter humöret

1 av 2
TEKNIK

Vi har tittat närmare på en lcd-tv från Swedx som förutom lågt pris profilerar sig med valfrihet på färgområdet och en rad matchande tillbehör. Ett koncept som går utanför ramarna helt enkelt.

”Have it your way” handlar inte längre bara om hamburgare utan går nu även att applicera i tv-världen. Det är svenska företaget Swedx som med sina nya modeller i Camo-serien ger konsumenter stor frihet att komponera ett eget tv-paket med bänk, högtalare och frontpaneler i en mängd olika färger.

I det enklaste utförandet köper man bara en tv med bordsstativ och väljer färg på frontpanelen. Då kommer man undan med en totalkostnad på 6.550 - 6.700 kronor beroende på färg (svart är billigare). Med det priset är faktiskt 40X3 den billigaste 40-tums full-hd modellen på marknaden, endast slagen av Swedex 40X1 som är samma tv men utan inbyggd tv-mottagare.

Den som söker ett helt paket i enhetlig design tar även en titt på tv-bänken och de externa högtalarna som kan vägghängas. Totalpriset för en sådan konfiguration landar på 7.850 - 8.100 kronor och vill man variera med frontpaneler i andra färger tillkommer cirka 700 kronor för varje uppsättning. Det finns många färger att välja på, från klarröd till mahogny, så chansen är stor att man hittar något som passar.

Läs resten av testet på Prylportalen.se

FAKTA