Automat säljer musik och film dygnet runt

Digitalt godis och nedlanningsbart direkt ihand eller i spelaren

TEKNIK

Universal och Sony slog sina kloka huvuden ihop och ut kom en dygnet runt-nöjesmaskin vid namn PoP.

För inte alltför länge sedan skrev vi om en amerikansk musikautomat för flygplatser. Den här europeiska varianten av digitalvaru-automat har ett utbud som knäcker den amerikanska motsvarigheten med hästlängder. PoP är namnet på det här gemensamma projektet mellan de digitala rättighetsgiganterna Universal och Sony.

Maskinen tillhandahåller sitt digitala godis i både på skiva och i nedladdningsbart format. Dessutom finns även blu-rayskivor för den som önskar sådant. Det ordinarie priset för en film på blålaserskiva är satt till ungefär 150 kronor, men maskinen har som sagt även stöd för filer i både mp3 och mp4-format för den som behöver en snabb och smidig påfyllning till sin mediaspelare.

PoP kommer att börja dyka upp lite här och var i Storbritannien framöver och redan från start kommer varje maskin att innehålla ungefär 150 titlar. Några av de första som kommer att finnas tillgängliga är bland annat Hellboy II och Mamma Mia. Den som vill se mer av PoP och hur den fungerar rekommenderas att klicka på länken som du hittar här .

FAKTA

Andreas Rauch/Prylportalen