Äckligt enkelt att byta till Mac

Flytta filer från PC:n med ny kabel

TEKNIK

I takt med att Apples del av datorkakan bara blir större och större växer också behovet av att flytta sina filer på ett smidigt sätt. Det problemet har nu Belkin löst åt alla de nyblivna Mac-ägare som inte vill hålla på att trixa alltför mycket vid flytten från PC till Mac.

Det finns visserligen flera andra sätt att flytta sina filer mellan olika datorer, men det här är antagligen det allra enklaste. Belkins nya kabel är en vidareutveckling från den kabel som företaget släppte för drygt två år sedan och som skulle användas för migration från XP till Vista.

Flyttar både filer och inställningar

Den nya PC till Mac-kabeln kommer att kosta $50, (ungefär 400 kronor) och den klarar bland annat av att flytta musik, film, bilder och filer samt internet inställningar från en maskin till en annan. Det spelar ingen roll om din gamla maskin använder XP eller Vista och det går lika bra att flytta till både Tiger som Leopard.

Ett billigare sätt att flytta sina filer är att göra det över nätverket. Högerklicka på C i Windows Explorer och markera sedan att du vill dela sedan ut disken över nätverket. Sedan öppnar du Finder i Macens operativsystem och drar över de filer du vill ha till önskad plats.

Finns redan i USA

Det finns som sagt massor av sätt att spara in de kronor som kabeln kostar, men smidigare än så här blir inte flytten över till det glada laget, så frågan är om besparingen är värd det för den som vill ha det enkelt och smidigt.

PC till Mac-kabeln finns att köpa i Nordamerikanska butiker redan nu och den kommer enligt uppgift från Belkins representanter i Sverige att börja säljas här från och med februari och den kommer då få ett pris omkring 350 kronor.

FAKTA

Andreas Rauch

ARTIKELN HANDLAR OM