Com Hems nya HD-box testad

Spelar in flera kanaler samtidigt

TEKNIK

Den 3 december släpper Com Hem sin hd-box med hårddisk. Prylportalen har redan testat den och kan konstatera att Com Hem har gjort sin hemläxa - boxen är både snabb och lättanvänd. Men på en viktig punkt levererar den inte alls.

Lanseringen av Humax HDPVR-1000C har skjutits upp gång på gång men nu är den äntligen på gång: Boxen som kan spela in högupplösta tv-program i Com Hems utbud. Därmed är Com Hem den siste operatören/tillverkaren att erbjuda den här typen av produkt, efter Canal Digital, Viasat och Sagem som nyligen släppte en Boxergodkänd HD-PVR.

Priset när man tecknar abonnemang, vilket bör vara aktuellt för de allra flesta intressenter, är inte klart i dagsläget vilket naturligtvis försvårar bedömningen. Utan abonnemang kommer den hamna på 5.500-6.000 kronor och rimligtvis bör det dras av minst ett par tusen om man binder upp sig. I vilket fall som helst är det en relativt dyr produkt som man har rätt att ställa höga krav på.

Design och anslutningar

Det gnälldes en del på den första silverfärgade hd-boxen från Com Hem, den ”stack ut” för mycket i tv-bänken. Nå, nu är ordningen återställd då den här boxen är traditionellt svart och designmässigt väldigt diskret.

Läs hela testet på Prylportalen.se

Andreas Liebert/Prylportalen.se