Alkotestare i mobilen

Julens bästa tillbehör till iPhone

1 av 2
TEKNIK

Det senaste och kanske bästa tillbehöret till Ipod eller Iphone är inte en docka, ett fodral eller ett par högtalare. Det är en alkotestare.

Med iBreath kommer du att kunna kontrollera alkoholnivån på din utandning direkt i mobilen. Den som inte nöjer sig med en ratio på en funktion per pryl kan glädja sig åt att alkotestaren även har en inbyggd FM-sändare.

Efter att du har blåst in blåsröret under fem sekunder tar det ungefär två sekunder innan ditt testresultat visas i displayen. Dessutom finns det en inbyggd timerfunktion som påminner dig när det är dags för nästa test. Timern är ställbar från en minut till åtta timmar.

Mätaren går från 0.000-0.100% BAC, vilket står för Blood Alcohol Content. Men eftersom mätaren använder utandningsluft och inte blodprov så ska siffrorna närmast ses som en fingervisning om vilken promillehalt man befinner sig på och inte ett exakt resultat.

Det är bra att det finns snabba och enkla metoder för att kolla om man bör köra bil eller inte, men lita inte blint på tekniken. Den som vill vara på den säkra sidan gör bäst i att aldrig sätta sig bakom ratten efter man har druckit. Uppfattat?

FAKTA

Andreas Rauch/Prylportalen

ARTIKELN HANDLAR OM