Flexibel design-tv – från Sverige

Har dvd:n inbyggd

TEKNIK

Är du på jakt efter en liten snygg smidig tv som funkar överallt? Med inbyggd dvd och massor av färgalternativ kanske svenska Lava har modellen du söker?

Prylportalen har testat.

Svenska Lava Electronics är kanske inte så välkänt bland allmänheten men företaget på västkusten har faktiskt designat tv-apparater ända sedan 2001. Störst chans att stöta på en tv från Lava är på hotell, restauranger och andra offentliga miljöer men en hel del mindre återförsäljare erbjuder även produkterna direkt till slutkund.

Svensk design med skandinavisk inspiration är Lavas punch line och ja, varför inte? Det handlar i alla fall om ganska strama och återhållsamma linjer utan onödig utsmyckning vilket brukar hålla i längden. Uppenbarligen funkar det även utanför Sverige eftersom Lava exporter sina produkter till hela 18 andra länder.

Små nischade märken med designprofil brukar inte förknippas med lågpris och Lava är inget undantag. Nu finns det visserligen inte så många 19-tummare med identisk utrustningsnivå för direkta jämförelser men är inbyggd dvd huvudsaken finns det många billigare alternativ. Därmed inte sagt att LD-19DVD inte är värd sitt pris, den har trots allt fler ess i rockärmen vilket vi återkommer till längre fram.

Läs hela testet här på Prylportalen.se.

FAKTA