Test: Fotoramar i triangeldrama

TEKNIK

Julen börjar närma sig så smått och Prylportalen har därför börjat testa några av de saker som kan komma att dyka upp under just din gran.

Först ut är tre digitala fotoramar.

Digitala fotoramar har funnits att köpa ett tag och det är relativt populära produkter. Personligen vill jag nog inte ha någon digital fotoram hemma, men varför inte ge en till mamma eller mor/farföräldrarna.

Det är ju trots allt ganska smidigt att kunna maila över bilder direkt från semestern för visning på ramen hemma i Sverige.

De tre fotoramarna kommer i tur och ordning från Samsung, eStarling och Nextbase. De har alla en prislapp som befinner sig någonstans mellan 1 800 till 2 000 kronor.

Samtliga är åtta tum stora och har en upplösning på 800x600 pixlar. De har alla någon typ trådlös nätverkskoppling. Två av dem har även en e-postfunktion vilket gör att du kan maila eller skicka bilder direkt till ramen var du än befinner dig.

Bilder, musik och film

Två av dem kan spela upp musik och film, lika många har fjärrkontroll och samtliga fotoramar kan förstås visa bilder.

Under testets gång har de tre fotoramarna försetts med exakt samma material i form av bilder i varierande storlek och upplösning samt några olika musikfiler i mp3-format.

De har placerats intill varandra och sedan kopplats upp mot företagets trådlösa nät. Vi har även provat att föra över material via USB och minneskort. Vad det gäller specifika funktioner som mailkonto, väderleksrapport eller mini-monitor så har vi givetvis testat även det.

Läs hela testet här på Prylportalen.se

ARTIKELN HANDLAR OM