Porren vill in i konsolerna

Porrproducent önskar visa film i Playstation Network

TEKNIK

Världens största porrproducent satsar hårt på att släppas in i Playstation Network. Frågan är om Sony har råd att tacka nej?

DDM.TV levererar porr på japanska.

För drygt en månad stod det klart att japanska DDM-TV fick klartecken att erbjuda porrfilmer på PS3 över Playstation Network. Materialet är i HD-kvalitet förstås och strömmas via bredbandsuppkopplingen efter det att kunderna beställt filmen på DDM-TV:s sajt. Tjänsten är endast tillgänglig i Japan.

Nu vill världens största producent av "vuxenunderhållning", Vivid Entertainment, också få in en fot på Playstation Network för att få tillgång till en jättemarknad av potentiella porrkonsumenter. Företaget håller som bäst på att sätta ihop en formell begäran som ska skickas till Sony Computer Entertainment.

Ganska enkelt

- Det hela är ganska enkelt. Med fungerande åldersverifikation ser vi ingen anledning till att vuxna inte borde få tillgång till porr på Playstation 3, säger Steve Hirsch, VD och medgrundare av Vivid Entertainment.

Sony har officiellt motsatt sig porr i Playstation Network men Steve Hirsch anser att konsoltillverkaren har vänt i frågan i och med tillståndet för DDM-TV i Japan. Han jämför med Sonys tidiga motstånd mot porr på diskformatet bluray vilket ledde till att de första titlarna kom ut på det numera avsomnade formatet HD-DVD. När bluray-marknaden sköt fart efter formatkrigets slut gav till slut Sony upp motståndet.

Tveksamt i USA

Vår egen gissning är att porren kommer till Playstation Network för europiska kunder så småningom men att det är högst tveksamt att detta lanseras i USA inom överskådlig framtid. I landet där konservativa fanatiska tv-profiler som Bill O'Reilly har stor genomslagskraft aktar sig Sony noga för att riskera att få sina varumärken förknippade med snusk. Notera att i USA är en reklamfilm för Guitar Hero med Heidi Klum i underkläderna att betrakta som snusk, i alla fall enligt The O'Reilly Factor.

Hur som helst, om det går vägen med Sony kommer Vivid Entertainment även förhandla med Microsoft om att komma in på Xbox Live. Nintendo Wii anses däremot vända sig i för hög grad till en yngre publik och är därför inte lämplig att användas som porrkanal.

FAKTA

Andreas Liebert/Prylportalen.se