Från spelmaskin till 3D-navigator

Navigatortillsatsen fästs enkelt på ovansidan av spekonsolen – och vips kan du navigera dig fram i 3D.
TEKNIK

Häromdagen lanserades gratistelefoni med Skype i Sonys bärbara spelkonsol PSP.

Nu har den fått ännu en kompis: navigatorn Go Explore.

Go Explore för PSP kommer att lanseras under våren och Sverige är ett av de ländersom i initialskedet kan använda Go!Explore till den portabla konsolen.

Systemet består av en tillsats som fästs till PSP samt mjukvara med de aktuella kartorna. Navigationen är enkel och startas med ett knapptryck. Mata in din position samt destination så kommer kartan att visa vägen och Go!explore fungerar lika bra till fots som i bilen.

Tredimensionell bild

En intressant funktion är att till fots så plottas den önskvärda rutten genom tredimensionella städer som även visar attraktioner och så kallade intressepunkter.Genom PSN kommer användarna att kunna ladda ner nya kartor, uppgraderingar och annat material.

I bilen finns andra fördelar, som dag- eller nattläge. De inlästa kartorna och navigationsprogammen kommer från marknadsledande tillverkare som Teleatlas och NavNG. Hela systemet kommer med både laddare och monteringssats samt skivor med de relevanta kartorna.

Go Explore till PSP kan köpas löst eller tillsammans med själva konsolen och den nya navigationssatsen beräknas finnas i butikshyllorna under den senare delen av våren. Dock finns det ännu inget pris på produkten.

Andreas Rauch, Prylportalen