På med hjälmen – så blir spelet ännu häftigare!

Nu känner du när du blir träffad av en kula

TEKNIK

Nu vet vi hur det känns att bli träffad av en kula.

TV Games väst och hjälm med inbyggda tryckpunkter gör spelen nästan verkliga.

Foto: PRYLPORTALEN
Man ser ut som en mupp, men det är det värt.

Efter att ha vandrat runt i den södra hallen någon timme hittade vi så fram till TN Games ganska undanskymda monter på Ces-mässan i Las Vegas. Det första som mötte oss var en kille med en hjälm och väst bakom en laptop.

3rd Space™ är namnet på TN Games senaste speltillbehör och det fungerar för närvarande med drygt tio spel, bland annat Crysis och Call of Duty. Själva tillbehöret är en väst och hjälm vars enda uppgift är att förhöja känslan när du spelar.

Träff – då fylls luftkudden

Västen har åtta tryckpunkter i form av luftkuddar som fylls med luft när du blir träffad, slagen eller nerbrottad. Det finns fyra kuddar på framsidan och fyra på baksidan. Efter en stunds väntan blev det så min tur att dra på väst, hjälm och börja jaga monster.

Efter att ha irrat runt i spelet en stund så möter jag mitt första monster och då märker jag ganska snabbt vad tillbehöret kan göra. Det märks direkt när och var på kroppen du blir träffad och upplevelsen är mycket bätte än förväntat. Den som gillar att spela förstapersonsskjutare kommer att tycka att det här är riktigt kul för det är det verkligen.

Känns värst i huvudet

Känslan av att ha blivit träffad är påtaglig och riktigt verklighetstrogen. Det finns även en hjälm från TN Games och om man tyckte att det var otrevligt att bli träffad i magen så är det mycket värre att bli träffad i huvudet. Hjälmen har fyra tryckpunkter placerade runt om och när man blir träffad i huvudet så märks det. Det enda negativa med västen och hjälmen är att det är ganska varmt med dem på, annars är allt tipp topp.

Efter snabbtestet så tycker jag att det är det bästa och mest innovativa speltillbehöret jag har sett på mycket länge. Västen kommer att lanseras i England under våren och priset är satt till 169 dollar, det vill säga dryga tusenlappen i svenska kronor.

Andreas Rauch, Prylportalen