Karl fick datorn för halva priset

TEKNIK

Karl Andersson, 26, både köper och säljer prylar på internet.

Och han har gjort ett riktigt fynd – en begagnad Ibook för halva priset.

Foto: Maria Östlin
Karl med sitt klipp.

Även om han inte tänker köpa något går Karl ofta in på sina favoritsajter Macpressen.se och Macworld.se för att kolla läget. På internet går handeln snabbt, och det är en av tjusningarna med att fynda på nätet.

– Det är ett rent nöje att skanna de färska annonserna. Då rycker det i shoppingtarmen eftersom man vet att en cd-brännare blir såld på en timme, säger Karl Andersson.

När han behövde en ny dator började han med att leta på nätet.

– Tack vare att utbudet är så stort är det lätt att bilda sig en bra uppfattning om vad saker och ting kostar just nu, säger Karl.

Till slut hittade han vad han sökte – en bärbar Mac, Ibook, för nästan halva nypriset. Dessutom var den uppgraderad med extra minne så han tvekade aldrig att slå till.

– Jag försöker att hålla mig till säljare som bor i samma område som jag själv. Det känns tryggare om man kan träffas. Annars brukar jag ringa för att kolla vad det är för person. Man får läsa mellan raderna och vara lite streetsmart, helt enkelt.

Även om webben håller på att ta över tror han att ändå att prylannonser i tidningarna kommer att leva kvar.

– Men bara i specialtidningar som Gula tidningen som har kort pressläggningstid. Annars känns annonser i papperstidningar helt enkelt inte lika intressant längre, eftersom de redan legat ute på webben när tidningen trycks, säger Karl Andersson.

Åsa Erlandson