Sega – lite väl sega

1 av 2
Virtua Tennis 2K2
TEKNIK

LOS ANGELES

Från högljudd stöddighet till undanskymd blygsamhet.

Segas förvandling från förra årets E3-mässa är enorm.

Men det japanska spelföretaget har inte slutat göra bra titlar bara för att Dreamcast är nedlagd.

Nä se där fick man inte komma in förrän efter en massa tjat. Segas monter var bara för föranmäld press och vipfolk – ja, faktiskt var den nästan helt tom och spelen verkade närmast utslängda.

Synd på såna godbitar till Dreamcast, Playstation 2, Gamecube – och X-box.

Sega gör ju numera spel till alla format.

Faktiskt stod man för ett av de snyggaste X-boxspelen: Helvilda inlines-spelet Jet set radio future var mäkta förbättrat med riktigt häftiga effekter. Det är fortfarande samma seriestuk på grafiken som i Jet grind radio till Dreamcast (Jet set radio i USA), men lägg på detta oräkneliga små effekter och kristallklar, flytande grafik.

Gamecube begåvas med science fiction-rollspelet Phantasy star online med möjlighet att lira fyra spelare på delad skärm. Men inte mycket snyggare än till Dreamcast. Dessutom skojiga Monkey ball, där en lustig apa rullar runt genom vådliga labyrinter och inte ska ramla av banan. Visst, Marble madness kallades spelet på 80-talet – men likafullt fortfarande roligt.

Shenmue II stod och rullade i ett hörn. Snäppet vassare grafik på fortsättningen av det filmiska äventyret.

Till sist en stor favorit i ny årgång: Virtua tennis 2K2 lär bli ett serveäss. Visades på Dreamcast. Ett par pinnhål mer realistisk grafik och nya spelare som kvinnliga stjärnorna Seles och systrarna Williams. Wow!

E3-mässan dag 3

E3-mässan dag 2

E3-mässan dag 1

Henrik Rudin